Tag: смоква

Препораки

Многу лековит а брзо се прави – Чај од листови од смоква

Направете си дома чај од листови смоква, кој многу помага. Ви треба литар вода и не повеќе од 3 добро измиени листови смокви. Се ставаат во ладна вода, се ставаат на оган и потоа по 15 минути варење откако водата ќе зоврие се трга и процедува течноста, Се пие три […]

Препораки

За чир, стрес, анемија и инфекции – 1.000 причини да јадете смокви

Смоквата освен што е вкусна, многу е хранлива и помага за нашето здравје. Ако со денови не можете да одите во тоалет, смоквата е лек, а помага и за проблеми со желудникот, за чир на желудникот, за анемија и други тешки состојби. Го подобрува и помнењето, концентрацијата, а помага и […]

Повеќе

Знаете ли што има во внатрешноста на секоја смоква?

Сакате смокви? Веројатно да. Но, дали и понатаму ќе ги сакате кога ќе знаете што всушност се наоѓа во нив? Сите сакаме смокви и мора да признаеме дека се многу вкусни, меѓутоа постои една одвратна работа во врска со нив – внатре се наоѓаат мртви оси и муви. Смоквите воглавно […]

Tips & Tricks

РЕЦЕПТ КОЈ ГО ОСВОИ СВЕТОТ: Како од шега топи маснотии!

Поради брзиот начин на живот, лошата исхрана и недостатокот од физичка активност, високото ниво на маснотии во крвта е болест на денешницата. Понекогаш кај покачените маснотии може да се забележи масно ткиво на горните очни капаци или некои други делови од телото. Доколку имате зголемено ниво на маснотии во крвта, […]