Tag: скапување

Tips & Tricks

Јаболките штетат на другото овошје – Ова мора да го знаете

Јаболките се вкусни и здрави, а помагаат за многу болести. Она што малкумина го знаат за нив е дека тие испуштаат етилен со кој кога стојат во сад со други овошја, тие побрзо скапуваат. Бананите побрзо црнеат до јаболки, киви, манго. Поврзани вести на Готви.мк Брзи роденденски сендвичи ВИДЕО: Појадок […]

Препораки

Брзо скапуваат – Вака правилно се чуваат цреши

Црешите се овошје кое брзо зрее и скапува, а особено на собна температура. Не ги држете долго во кесе кога ќе ги купите. Се чуваат во ладилник во мало кесе за храна или сад, најмногу 5-7 дена. Замрзнати се чуваат и еден месец. Повеќе вести на Готви.мк: Чоко палачинки со […]

Повеќе

Вака зеленчукот долго нема да ви скапе – Нема да фрлате храна повеќе

Ако сакате да го сочувате зеленчукот одреден период да не скапе во ладилникот, има мал трик. Ставете хартија под него, односно салфета, дали во фрижидерот или во садот во кој стои. Зеленчукот најмногу го расипува влагата, а вака ќе остане свеж подолго.   Повеќе вести на Готви.мк:Чоко палачинки со крем […]

Препораки

Никогаш не ги ставајте јаболките во сад со друго овошје – правиме голема грешка

Јаболките се вкусни и здрави, а помагаат за многу болести. Она што малкумина го знаат за нив е дека тие испуштаат етилен со кој кога стојат во сад со други овошја, тие побрзо скапуваат. Бананите побрзо црнеат до јаболки, киви, манго. Повеќе на Готви.мк: Чајот од шипка како лек БРЗО […]