Tag: сиво

Meat

Што значат сивите делови на меленото месо – дали е опасно да се јаде

Со текот на времето меленото месо станува сиво на делови и главното прашање е дали е здраво и може да се јаде. Ако купувате штотуку мелено месо ќе забележите сива боја, во спротива оние кои се во паковки имаат помалку кислород и не се дозволува да ја изгубат црвената боја. […]