Tag: света петка

Главни јадења

Се носи вино и леб во црква: Рецепт за погача за Света Петка

Православните верници ќе ја прославуваат света Петка. Ова е еден од празниците што нашиот народ најмногу ги прославува, а познат е и како Петковден. Се празнува во секој крај. Секаде има свои обичаи, но сите носат вино, лепче и пченица во црква.Затоа за денеска ви нудиме вкусен рецепт за празнична […]