Tag: рскавица

Повеќе

Ова се лековитите својства на желатинот

Желатинот е смеса од аминокиселини, глицин и пролин. Се користи во домаќинствата и има повеќекратна намена, а неговите лековити својства се многу поголеми отколку што мислиме. Имено, желатинот е неприкосновен извор на протеини и исклучително делотворно делува на нашите коски и рскавици, но и на кожата и ноктите. Овој суплемент […]