Tag: рибарок

Препораки

Внимавајте за Бадник – Колку долго се чува рибата пред да е опасна за јадење

За празниците сите знаеме да се прејадеме, а особено треба да внимаваме колку долго ги чуваме намирниците, за да нема труење и мака. Рибата е неизбежна за Бадник, но внимавајте колку дена ќе ја јадете. Се јаде најмногу за два дена дур и и кога се чува во ладилник. Повеќе […]