Tag: прскање

Повеќе

Градот прскаше против комарци, а овие инсекти бегаат од 3 билки

Градот Скопје од денеска до 1 септември го реализира петтото прскање против комарци ова лето. Во ек на летото појавата на комарци е неминовни. Сакате ли да уживате во топлите летни часови без да ве вознемируваат комарци? Во прилог прочитајте ги овие ефикасни начини во борба против овие инсекти. Ако […]

Повеќе

Пак ќе се прска против комарци – Еве природен рецепт против здодевните инсекти

Градот Скопје од денеска до 1 септември ќе го реализира петтото прскање против комарци ова лето. Иако на некои не им сметаат убодите од комарците, постојат луѓе за кои тоа е голема работа. Конзумирањето на витамин Б1 е вистинската работа за тие луѓе. Витаминот Б1 или таминот, е важен минерал […]

Повеќе

Мравки по дома? Направете природен рецепт со кој повеќе нема да ги видите

Летото е период кога повеќето луѓе бараат помош и совети како да се ослободат од мравките во куќата. Дератизациските производи се многу опасни за нашето здравје, а во некои случаи можат да предизвикаат отежнато дишење, кашлање и гушење. Наместо користење на штетни хемикали за ослободување на мравките, најпрво испробајте го […]