Tag: проѕирна

Препораки

Не смее да ја има оваа ознака – Која проѕирна фолија е безбедна за чување храна

Кога ќе ставаме намирници во ладилникот или пак дел од ручекот кој ни останал, важно е да користиме проѕирна фолија. Таа спречува храната да се исуши со тоа што спречува да дојде до оксидација. Сепак, има важно правило. Кога бирате проѕирна фолија изберете ја онаа на која пишува без ПВЦ, […]