Tag: пробиотици

Препораки

Намалува холестерол и јакне имунитет – Туршијата помага вака

Нашиот регион е познат по домашната туршија. Она што малкумина го знаеме е колку е туршијата здрава. Сите намирници во туршијата содржат пробиотици, а тие ја чуваат микрофлората на цревата. Важни се за одржување на здрав систем за варење, а се борат и со лошите бактерии и инфекции. Воедно, зеленчукот во […]