Tag: прирачник

Видео, Повеќе

Според сеизмолозите вака не треба да се однесувате за време на земјотрес (ВИДЕО)

Изминатиот ден (11.09.2016 година) Скопје претрпе повеќе земјотреси. Во текот на целиот ден медиумите објавуваа интервјуа и препораки од сеизмолозите и надлежните институции како треба да се однесуваме за време на земјотрес. Главниот совет беше да не се паничи. Другите совети можете да ги прочитате во Прирачникот на Дирекцијата за […]

Повеќе

ДЗС ПРИРАЧНИК: Како да се однесувате за време на земјотрес

Денеска Скопје го потресоа 3 земјотреси. Граѓаните се исплашени, а дел сеуште се надвор од своите домови. Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија имаобјавено повеќе упатства, меѓу кои е и Упатството за самозаштита на граѓаните од земјотреси. Во Упатството може да прочитате како да се однесувате во случај […]