Tag: претерале

Препораки

Болка, умор, настинки – Знаци дека сте претерале со шеќерот, внимавајте на нив

Сите некогаш знаеме да претераме со благото, па да внесеме повеќе шеќер од потребното. Болка во мускулите и зглобовите е главен симптом дека сте претерале, зошто големо количество шеќер во крвта доведува до болка бидејќи самите ќелии се борат со гликозата. Тука се и скокот и падот на енергијата кои […]