Tag: по јадење

Препораки

Никогаш не палете цигара по јадењето – 10 пати е поштетно отколку во било кој друг случај

Сите пушачи сакаат да запалат цигара веднаш по јадењето, но тоа е многу штетно.Цигарата ги иритира цревата, но и останатиот дел од дигестивниот систем кој тогаш влијае на целото тело, додека штетниот никотин се врзува за кислородот во крвта бидејќи после јадење, кога дигестивниот систем работи под полна пареа, послесно […]