Tag: покачување

Повеќе

СТОП за профитерите од поплавите: Забрането покачување на цените на одредени производи

На предлог на министерот за економија, Владата на последната седница донела одлука највисоките цени на одделни производи, односно на флаширана вода, свеќи за домаќинство, заштитни ракавици, гумени чизми, лопати, заштитни маски и средства за дезинфекција, да се вратат на нивото кое се применувало до 5 август 2016 година. „Имено, користејќи […]