Tag: подуван

Препораки

Избегнувајте ги овие навики ако имате проблеми со стомакот

Ако сте склони кон проблеми со стомакот, надуеност, болки и гасови, постојат начини за ситуацијата да се подобри. Не јадете пребрзо: Ако јадете брзо и не џвакате доволно, голтате и повеќе воздух, а тоа доведува до надуеност. Успорете го темпото, уживајте во храната. Оброкот треба датрае 30 минути. Избегнете газирано: […]