Tag: погрешно

Препораки

Погрешно готвиме ориз – Арсенот од лошата подготовка опасен по здравјето

Цел живот сите готвиме ориз на ист начин, но вистината е дека тој начин е погрешен и дека не само што е погрешен начинот, туку е и штетен по здравјето, бидејќи од оризот излегува голема количина арсен кој е опасен по нас. КАКО ПРАВИЛНО И ЗДРАВО ДА СПРЕМИМЕ ОРИЗ: Оставете […]

Повеќе

Сме мислеле погрешно цел живот: Митови за храната кои НИКАКО не се точни

Овие митови за храната не се точно иако повеќето луѓе веруваат во нив:Постои мит дека замрзнатата храна ги губи витамините и хранливите состојки, но тоа е погрешно. Замрзнатата храна ги задржува во себе хранливите состојки многу подолго. Исто така, иако многумина веруват дека морковите не се готват, тие се поздрави […]