Tag: пирани

Повеќе

ВИДЕО: Како изгледаат аквариумските пирани пронајдени во Дојранското езеро

Министерството за земјоделие денеска излезе со став дека рибите кои се пронајдени во Дојданското езеро не се опасни за човекот. Тие соопштија дека рибите ќе ги дадат на испитување, но дека најверојатно се работи за сроден вид на аквариумски пирани – црвена пирана или црвен паку. Погледнете ги овие две […]

Повеќе

ВИДЕО: 10 видови на (аквариумски) пирани

Во светот постојат околу 20 до 30 видови на пирани, вклучително и аквариумската пирана. Додека се води полемика дали има пирани во Дојранското езеро, во видеово погледнете ги 10те најпопуларни видови на оваа опасна риба: ВИДЕО: Има или нема пирани – Дали ќе има нов производ на Дојранското мени? Повеќе рецепти на Gotvi.mk: […]