Tag: пандемија

Препораки

Што да чистиме секојдневно додека трае пандемијата? – Заштитете се

Додека трае Корона вирус пандемијата, треба темелно да чистиме се дома. За да бидеме сигурни дека се е чисто, треба секојдневно да чистиме одредени предмети, односно да ги дезинфицираме.Тука се кваките на вратите, на фрижидерот, и плакарите. Чистете ги секој ден и штекерите за светло, телефонот, славините. Чистете ги темелно […]

Tips & Tricks

Правила за готвење додека трае Корона пандемијата

Постојат многу важни правила до кои треба да се придржуваме во кујната, додека трае Корона пандемијата. Секогаш намирниците кои ги готвите, убаво и долготрајно термички обработувајте ги. Ако храната не е убаво термички обработена, тогаш бактериите кои биле на неа сеуште можат да стојат и да предизвикаат опасност. Повеќе вести […]