Tag: отворен

Повеќе

Автентични куќи, хотел, ресторани… Отворен комплексот „Македонско село“

Тинекс свечено го отвори комплексот „Македонско село“, лоциран во село Нерези, во близина на манастирот „Св. Пантелејмон“. Етно-комплексот се простира на површина 12.000 метри квадратни и е изграден во стилот на традиционалната македонска архитектура. Има автентични куќи од различни краишта на Македонија со сместувачки капацитет за сто гости. Во состав […]