Tag: остро

Tips & Tricks

Разликата меѓу меко и остро брашно

За вкусни деликатеси користиме остро и меко брашно, а ова е основната разлика. Острото брашно тип 400 и 500  им пожолтеникава боја, а мекото побела. Острото е добро за ќофтињаа, уштипци, њоки и палачинки,додека мекотоза леб, пецива и домашни тестенини. Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти: Многу вкусно – потпечена тава со […]

Tips & Tricks

За што се користи меко за што остро брашно – Ова се правилата

Во секојдневниот живот користиме по остро и по меко брашно, а ова е основната разлика. Острото брашно тип 400 и 500  им пожолтеникава боја, а мекото побела.Острото е добро за ќофтињаа, уштипци, њоки и палачинки,додека мекотоза леб, пецива и домашни тестенини. За колачи и торти се користат двта типа брашно […]

Tips & Tricks

Кога се користи меко кога остро брашно – Важно за да ви успеат рецептите

Ве мачи ли и вас дилемата кога се користи остро кога меко брашно?Важно е какво користиме за да добиеме убав производ на крајот. Остро брашно се користи за: колачи за кои треба да нарасне тестото, њоки, кекси, палачинки, бисквити, принцес крофни, еклери, профетероли и за згуснување варива и млеко. Од […]