Tag: основа

Tips & Tricks, Повеќе

Протеините – основа на ефикасните диети

Жените често го избегнуваат месото и млечните производи зошто мислат дека содржат премногу калории. Но треба да знаете дека токму протеините го контролираат апетитот и го активираат метаболизмот и согорувањето на енергија. Протеините се во основата на структурата на сите клетки. Освен тоа тие се и извор на енергија. Во […]