Tag: одржување

Tips & Tricks

Даската е легло на бактерии – Вака исчистете ја и одржувајте ја

Даската за сечење во кујната се полни бактерии кои тешко се чистат, па станува опасна бидејќи кога сечеме на неа, ги внесуваме во себе. Земете лимон и сол.Ставете сол на даската и тријте со половинка лимон да ги уништите бактериите, па измијте со детергент и топла вода. По миењето, треба […]

Tips & Tricks

Еве како треба да ги одржувате тефлонските садови

Придржувајте се на овие правила… Избегнувајте миење тефлонски садови во машина за перење. Технички е безбедно, но високата температура може да го оштети површинскиот слој. Најдобро е да ги миете рачно. Најрелевантна причина за такво нешто е топлината поради која може да се ослободат токсини. Иако шпатулите од нерѓосувачки челик […]