Tag: најскап

Препораки

Најскапиот зачин на светот: Килограм чини 25.000 евра

Верувале или не, најскапиот зачин на светот чини 25.000 евра за килограм. Се работи за шафранот кој е прекрасен цвет со темно црвена боја. Тој може да обои 100.000 повеќе пати од волуменот кој го има, а најдобриот се произведува во Гатине, Париз. Шафранот има антиканцерогени дејства, а дејствува и како […]

Повеќе

Бесплатни хамбургери? Би платиле ли 95 илјади денари за најскапиот бургер во светот?

Овој бургер е дефинитивно најскапиот во цел свет и буквално во одредени делови е направен од злато.. Се продава во Велика Британија и е наречен гламбургер, а чини неверојатни 1.578 евра. За него се користат најскапите состојки во светот, меѓу кои ирански шафран, кавијар, бел тартуф, златни листови и друго. Погледнето […]

Видео, Главни јадења, Ресторани

ВИДЕО: Рецепт за најскапиот бургер во светот

Овој бургер е дефинитивно најскапиот во цел свет и буквално во одредени делови е направен од злато.. Се продава во Велика Британија и е наречен гламбургер, а чини неверојатни 1.578 евра. За него се користат најскапите состојки во светот, меѓу кои ирански шафран, кавијар, бел тартуф, златни листови и друго. Погледнето […]