Tag: нараснување

Препораки

За совршени пити, кифли, леб – Колку време нараснува тестото

Сите сакаме пити, пецива, погачи, кифлички…а важно е колку време тестото нараснува за да бидат совршени. Ако користите квасец секогас се раствара во млака вода или млеко, никако во ладна и тоа е важно правило.Се зависи од величината на тестото околу нараснувањето, но треба да почекате двојно да се зголеми. […]