Tag: налепници

Tips & Tricks

Едноставен трик: Отстранете ги налепниците од стаклените тегли и шишиња

Ако подготвувате зимница, или едноставно сакате да ја искористите стаклената амбалажа од производите кои ги купувате, не мора да се мачите при отстранување на етикетите. Еве одличен рецепт за брзо отстранување на налепниците и лепакот. Потребни ви се: сода бикарбона, масло за јадење, жица за садови (или груба страна на […]

Tips & Tricks

Знаете ли што значат броевите на налепниците на овошјето?

Веруваме дека сите сте ги забележале оние налепници на овошјето, најчесто на бананите, но дали некогаш сте помислиле што тие значат? На нив обично се наоѓа број од четири или пет цифри, а многу е важно да знаете што тие значат. Четири цифри Ако кодот има четири цифри кои започнуваат […]