Tag: МЦФ МК

Uncategorized

„24 Недели“ во кината низ Македонија

По три години откако писателката и режисер Anne Zohra Berrached го претстави својот прв филм „Две мајки“, се врати на Берлинскиот меѓународен филмски фестивал, овој пат во конкуренција со „24 недели“, кој исто така се занимава со бременост, но на многу поразличен начин. Додека во нејзиниот прв филм, две жени […]