Tag: Минесота

Посно и веге

Отворена првата вегетаријанска месарница

Оваа месарница е отворена минатиот месец во Минеаполис, САД, а сопственици се Кејл и Обри Волш. Братот и сестрата Волш велат дека оваа месарница е прва од ваков тип во САД. Нивните безмесни производи се направени од пченица која не содржи ГМО и која има многу сличен вкус и текстура […]