Tag: метеопати

Препораки

Пресвртот со времето лошо делува на здравјето – Што да јадете и пиете

По летото среде есен и невообичаено високите темепратури, следи период на дожд и пад на температурите во Македонија, а тоа секако делува на здравјето. Можни се болки, вртоглавица, умор, малаксаност, а особено се погодени оние кои се под терапија или хронично болни. На наглите промени на времето потребно е да […]

Препораки

Периодов има многу пресврти со времето – Вака справете се со тегобите

Периодов има чести промени на времето. Од сонце до дожд, па и снег на планините. Невреме, па пак сонце. Метеопатите знаат колку тегоби може да предизвика честата промена на времето. Времето носи вируси, мачнини, главоболки, инфекции. Овие намирници го јакнат имунитетот и помагаат за да поминете полесно низ промените на […]