Tag: меморија

Tips & Tricks

Уште една причина зошто треба да пиете чај

Редовното конзумирање чај може да го намали ризикот од губење на памтењето за 50 отсто, покажаа резултатите од истражувањето на научниците на мдецинскиот универзитет во Сингапур. Истражувањето е спроведено на 957 лица, кои конзумирале чај. Тие, во периодот од 2003 до 2005 година редовно пиеле чај според своите навики податоците […]