Tag: мацкање

Деликатеси, Предјадења

Омилената даска за мацкање на Влатко

Малку домашен пинџур, малку пинџур од овогодинешната зимница, ѕаѕики сос, овчо сирење и пиперчиња полнети со павлака и кајмак – од ова се состои омилената даска за мацкање на Дарко. Македонскиот домашен пинџур е лесен за подготовка, а се што треба се пиперки, домати и модар домат кои се ставаат […]