Tag: масли

Препораки

Никако не користете масло во кое веќе сте пржеле – Штетно е за телото

Многу домаќинки што поради замастените тави, што поради економија водомот, користат неколку апти веќе користено масло. Сепак, ова е огромна грешка. Освен што се менува вкусот, оваа пракса е штетна бидејќи истражувањата покажале дека со ова масло се предизвикува и рак на желудник. Американски истражувања покажале дека најдобро е еднаш […]