Tag: ладни

Препораки

Ги фрлате тестенините кога ќе се оладат? – правите огромна грешка

Сите сакаме топли и вкусни тестенини, а најчесто ги фрламе кога ќе се изладат. Сепак, тоа е голема грешка.Имено, научниците тврдат дека кога тестенината ќе се олди, скробот во неа делува позитивно на вашето здравје. Скробот обично се раствара при исхраната на шечери, но во оладените тестенини има отпорен скроб, […]