Tag: кутија

Tips & Tricks

Кутијата за леб треба темелно да се исчисти – Вака се уништуваат бактериите

Исчистете ја темелно кутијата каде го чувате лебот за да не се шират бактерии. Се што треба е да ја исперете со вода со оцет, еднаш неделно.Потоа, добро исушете ја. Вака нема д аимате потреба да се грижите дека внесувате бактерии.   Повеќе поврзани рецепти на Gotvi.mk: Вкусна боранија со поховано […]

Препораки

Лебот не го чувајте во кутија – правите голема грешка

Сите го чуваме лебот во кутија за леб, но тоа е голема грешка, според последите истражувања. Имено, препорака на научниците и нутриционистите е да се става лебот во фрижидер, поради тоа што така нема да се појави мувла на него и подолго ќе трае. Ако сакате да го одмрзнете ставете […]