Tag: коска

Tips & Tricks

Прва помош ако ви заглави коска од риба: Користете леб и лимон

Многу луѓе сакаат риба, но ретко ја јадат во страв да не проголтаат коска. За тоа да не се случи, рибата треба да се јаде полека. Треба да го исчистите секој залак дури и од најмалата коска.Доколку ви се случи коска од риба да ви заглави во грло, проголтајте кора […]

Tips & Tricks

Еве како можете да извадите коска од риба која ви заглавила во грло

Многу луѓе сакаат риба, но ретко јадат поради иритантните коски за кои понекогаш се чини дека е невозможно да ги извадите. Рибата треба да се јаде полека, но и ако ви заглави коска не паничете, туку пробајте со овие трикови. Проголтајте кора од леб. Лебот сигурно ќе ја „однесе“ коската […]