Tag: киснење

Tips & Tricks

Дали треба да стои оризот во вода?

Многумина од нас спремаат ориз така што го оставаат да кисне во вода. Независно од тоа која марка е оризот, побрзо се вари кога бил во вода. Сепак, сите хранливи материи остануваат во таа вода. Доволно е убаво да го измиете оризот, ако веќе нема бела вода, тогаш е чист […]