Tag: киселење

Повеќе

Зимата не е зима без кисела зелка – најбрз и едноставен рецепт за киселење

Киселата зелка е незаменлив дел од трпезата во зима. Има многу рецепти за киселење зелка, а овој е најлесен.Се ставаат килограм сол на 30 килограми зелка. Ви требаат кило сол, 30 кила зелка, памучна крпа, тегла. Се чистат главиците зелка од површинскиот слој, се мијат и се засекуваат, односно им […]