Tag: калорична храна

Tips & Tricks

10 намирници кои создаваат зависност како дрога!

Зависноста од храна очигледно е реална и крајно нездрава, а ова се штетните намирници кои се опасни како и дрога. Судејќи по мислењата на стручњаците, луѓето би требало да избегнуваат масни и калорични намирници бидејќи тие можат да создадат зависност и да ги упропастат здравјето и линијата. „Индустриски преработените намирници […]

Tips & Tricks

Калоричната храна е добра за слабеење?!

Да, добро прочитавте! Нешто калорично како сочна пица полна со салама и кашкавал може да ви помогне да ослабнете. Истражувачите од Португалија тоа го докажале на луѓе. Сепак, да не помислите дека до бесвест можете да уживате во вкусна калорична храна. Уживањето во пица е дозволено само еднаш неделно, останатите […]