Tag: Италијанска амбасада

Повеќе, Препораки

Започнува 5-та недела на Италијанската кујна во светот

Денес започнува Петтата Недела на италијанската кујна во светот на тема: „Искуства и вкусови од италијанските територии, 200 години од раѓањето на Пелегрино Артузи“. Амбасадата на Р. Италија во соработка со Катедрата за италијански јазик и литература при универзитетите „Св. Кирил и  Методиј“ од Скопје, и „Гоце Делчев“ од Штип, […]