Tag: зомок

Uncategorized

Намирници кои се храна за мозокот

Постојат намирници кои се храна за мозокот, за подобра концентрација, помнење како и за подобра функција на мозокот. Тука е темнозелениот зеленчук, како брокула, грашок, кои се добри извори на магнезиум кој влијае на мозокот. Лососот и туната се на листата, како и маслиновото масло, јаткастите плодови, семки кои го […]