Tag: зелечнук

Повеќе

Компирите го регулираат крвниот притисок: Овој зеленчук сигурно го имате во кујна

Освен што е хранлив и вкусен, компирот, како што покажуваат истражувањата, го снижува крвниот притисок и со тоа го намалува ризикот од појава на кардиоваскуларни болести. Компирот во себе содржи молекули кукоамини кои му помагаат во сето тоа. Препорачано е да се јадат неколку порции варен несолен компир како би […]