Tag: заситува

Препораки

Ве држи сити со часови – Намирница која помага да слабееме а ја занемаруваме

Ако сакате намирница која не дебелее многу, а заситува, тука е компирот. Истражувањата покажале дека компирот е намирница која повеќе заситува и од оризот и интегралниот леб. Порција печен компир ќе ве држи сити најмалку два часа. Иако се избегнува поради јаглехидратите, компирот во варено или печено издание е препорачлив. […]