Tag: занимливости

Препораки

Вака ќе препознаете дали е сочна крушата – Плус занимливости за неа

Крушите се овошје кое било послужувано од дамнешни времиња, уште на Венера во древниот Рим. Крушите кај Кинезите се сметале за знак на бесмртност, а да се скрши или исече стебло на круша било лош знак. Помагаат за температура, лекуваат болести на белите дробови, како и бубрезите. Што крушата е […]