Tag: замрзнуваат

Повеќе

Дали се замрзнуваат јајца?

Јајцата се намирница која често се јаде, а важно е да знаеме дали се замрзнуваат. Одговорот е да, но не било како. Се замрзнуваат без лушпа, зошто внатрешноста се шири а тоа може да предизвика пукање. Се замрзнуваат цели сирови јајца без лушпа и жолчки или белки одделно. Повеќе вести […]