Tag: замрзнеме

Повеќе

Како да замрзнеме боранија правилно?

Неоспорен факт е дека треба сите да консумираме свежи овошје и зеленчук, но понекогаш ни е потребен и замрзна особено оној кој е сезонски. Боранијата се потопува 15 минути во вода, се тргаат така нечистотиите, па се премива, се отсекуваат двата краја и се ставаат 2 литри вода да проврие. […]