Tag: загатка

Забава

Фото: Колку лубеници гледате на сликата?

Задачата која ние ви ја поставуваме е да изброите колку лубеници има на сликата погоре.Постојат три можни одговори на загатката. Секој одговор покажува како размислува вашиот мозок. Луѓето кои размислуваат рационално ќе избројат дека на сликата има 8 лубеници бидејќи никаде не е специфицирано дали лубениците треба да бидат цели. […]

Забава

Загатката со јадење која го збуни светот – секој дава различен одговор

Некои велат одговорот е 15, 16, некои 70 и повеќе.Оваа загатка со храна го збуни светот. Што ќе одговорите вие? Повеќе на Готви.мк Крем чорба од тиква и компири Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин Мусака со печурки Мусака со карфиол и мисиркино месо Мусака на ориентален начин Повеќе […]

Забава

ФОТО: Ова е најтешката загатка со храна

Три тегли со бонбони стојат на полица. Во едната има ментол, другата јаболка и третата има измешани бонбони.На секоја тегла има налепница со тоа какви бонбони содржи т.е со каков вкус. Налепниците се измешани и залепени на погрешна тегла, а сите бонбони имаат иста боја и форма. Колку бонбони треба […]

Забава

ФОТО: Фотка од кујната го запали Интернетот – оваа мајка бара помош

Фотографија од една домаќинка го запали Интернетот. Сите се обидуваат да одговорат на прашањето, како жената од Кина да го отвори орманот без да паднат чиниите? Постот го лајкуваа повеќе од 15.000 луѓе. Некои велат, се надеваме рацете ти се брзи, брзо фаќај ги чиниите, други велат стави нешто меко […]

Забава

ФОТО: Ќе успеете ли да ја решите оваа загатка со храна?

Ако успеете да ја решите оваа загатка со храна, вие сте гениј. Ако три пива се 30, 2 бургери и пиво се 20, Бургер и двојни кригли се 9, колку се еден бургер, една кригла и шише пиво? Одговорот е подолу . . .       . . . […]