Tag: жолти делови

Препораки

Дали пожолтените делови на брокулата се штетни – Смеат ли да се јадат

Брокулата одамна е познато дека е здрава намирница, со многу витамини во себе. По неколку дена во лаидлник брокулата почнува да пожолтува. Затоа љубителите на овој зеленчук се прашуваат дали е здрава ваквата брокула. Пожолтениот дел не е штетен. Тоа е само знак дека е постара и дека не е […]