Tag: донација

Повеќе

Пекабеско донираше заштитни маски и мантили на Инфективната клиника

Пекабеско донираше 42.800 парчиња трослојни заштитни маски и 5.000 заштитни мантили во висина од 1.180.000 денари и со тоа се приклучи на општествено-одговорните компании, организации и хумани граѓани кои постојано пружаат несебична поддршка на здравствениот систем, а особено на здравствените работници на Инфективната клиника кои неуморно се справуваат и се […]

Повеќе, Препораки

Пекабеско донираше 7 тони храна за најпогодените семејства од коронавирусот

Пекабеско донираше 7 тони храна и со тоа се приклучи на големиот број општествено одговорни компании, организации и хумани граѓани кои пружаат несебична поддршка на нашите сограѓани кои најмногу се погодени од кризата предизвикана од коронавирусот. Имено, во текот на месеците јуни и јули, во соработка со Црвениот Крст, беа […]

Повеќе, Препораки

Пекабеско донираше млеко и сувомесни производи во Пунктот за бездомници

Пекабеско со донирање на пакети производи се приклучи на големиот број на хумани граѓани, волонтери и компании кои секојдневно ги згрижуваат бездомниците, особено во овој период заштитувајќи ги од студените температури и поларната зима која ја зафати Република Македонија. Во координација со Црвениот Крст на Град Скопје, пакетите за храна […]

Повеќе

БРАВО: Продиџи ќе донираат за настраданите во поплавите

„Продиџи“, кои на 14 август ќе одржат концерт во Охрид, преку Facebook се огласија дека ќе донираат за настраданите во поплавите кои ја зафатија Македонија. Истовремено, овој култен бенд изразува почит кон сите настрадани во оваа катастрофа и преку својата Facebook која брои повеќе од 3,7 милиони фанови ги повикува […]

Повеќе, Препораки

Пекабеско донираше 2,4 тони млеко и конзервирана храна за настраданите во поплавите

Вчера, на пунктот на Црвениот Крст во Момин Поток, Пекабеско донираше млеко и конзервирана храна наменета за настраданите во поплавите. Компанијата Пекабеско се приклучи на огромниот број хумани граѓани, компании и организации кои несебично донираат за настраданите во поплавите кои го зафатија Скопје. За таа цел, Пекабеско обезбеди 1.440 литри […]