Tag: дел

Препораки

Сите го фрламе овој дел на лубеницата е многу здрав – делува и како афродизијак

Белиот дел од кората на лубеницата е особено здрав, а сите правиме огромна грешка и го фрламе. Има витамини Б6, А, Ц, магнезиум, цинк и калиум во себе, како и аминокиселини кои го чуваат срцето. Она што е малку познато е дека во белиот дел на кората има цирулин по […]