Tag: два пати

Препораки

Никако не користете масло во кое веќе сте пржеле – Штетно е за телото

Многу домаќинки што поради замастените тави, што поради економија водомот, користат неколку апти веќе користено масло. Сепак, ова е огромна грешка. Освен што се менува вкусот, оваа пракса е штетна бидејќи истражувањата покажале дека со ова масло се предизвикува и рак на желудник. Американски истражувања покажале дека најдобро е еднаш […]

Tips & Tricks, Повеќе

Зошто никогаш не треба да правите чај во два пати зовриена вода?

Меурчињата се знак дека водата зоврила, а на хемиско ниво се случуваат посложени процеси. Со зовривањето на иста вода неколку пати, содржината на кислородот се менува и се појавуваат потенцијално опасни супстанции, со што му наштетуваме на нашиот организам. Провриената вода е одличен начин да се убијат бактериите, но ако […]