Tag: дар

Препораки

Билка која е божји дар – спасува од многу болести

Чуваркуќа е многу корисно и лековито растение кое помага за многу состојби. Богато е со танин, киселини, јаглени хидрати и се користи за воспаленија и има голема примена. Се користи и за оштетен слух, а сокот и за отстранување на вишокот нечистотија и смола од увото. Намалува и болки. Делува […]

Препораки

Тие се дар од природата: Имаат тројно повеќе витамини од портокалот

Постојат два вида рибизла, црвена и црна, но и двете се дар од природата кој го штити нашето здравје.Рибизлата е овошје кое го зајакнува и штити организмот, помага цревата правилно да работат и може да делува да се намалат тегобите и бооките при ревматски болки. Богата е со витамин Ц, […]