Tag: данок

Повеќе

Ќе се плаќа данок од 30 денари за литар газиран сок

Дополнителниот данок ќе се плаќа од 1 јануари 2017 година, а се очекува да се соберат 90 милиони долари годишно. Тие средства ќе бидат наменети за државните училишта, градинки и други јавни институции. Филаделфија стана првиот голем американски град каде е воведен данок за засладени пијалаци. Градскиот Совет на Филаделфија […]